Sticka en provlapp – varför är det så viktigt?

Har ni stickat I lin någon gång? Man blir trött på syntetplagg som säljs i butiker för det är just den känslan som saknas, rustik.
Stickar man i lin kommer ljuva barndomsminnen. Doften av nyklippt gräs, långa promenader och fantastiska solnedgångar, nybakade bullar och mammas leende.
Prova sticka en sommartopp i lingarn som är stickat i ett tunt band, mjukare och skönare mot huden.
Innan du börjar sticka ett helt projekt, glöm inte om provlappen.

Varför är det så viktigt att sticka en provlapp? Oavsett om man är nybörjare eller har många års erfarenhet är provlappen steg nummer ett (efter man valt fantastiska naturgarner såklart 😉).

Ska man verkligen sticka den? Tänk hur mycket tid det tar för 10×10 cm! Jo, det ska man. Som exempel tar vi en fantastisk sommartopp du är sugen på att sticka. Du vet exakt hur den ska se ut och midje- och höftmått. Men hur många maskor behöver man egentligen? Då tittar man på sin provlapp.

Tar vi 4.5mm stickor och Lang Yarns Lino blir måttet på lappen ungefär 21×30 (10×10 cm). Behöver man en topp som sitter bra på höften 100 cm så stickar man helt enkelt 21m x 10, totalt 210 maskor. Då blir du både glad av resultatet och tackar sig själv för provlappen som räddade en hel topp!

Brukar ni sticka en provlapp? 😉


#garn #stickar #100dayschallenge #virkar #stickning #sommar2019 #minhobby #hobby #sommartopp #stickadtopp

Pysselpandan