Den stora dagen är här!

Så är äntligen den stora dagen här.

Hur svårt kan det vara att öppna en webshop kan man tänka, speciellt när man har arbetat som programmerare i nästan 20 år.
Som vanligt borde man väl ha tänkt både en och två gånger innan man försökte lösa allting själv, konstigt nog tar det alltid längre tid då.

Logon är ritad av mig, eller rättare sagt, våra två logos, fast ni har bara sett en. Det tog ju lite tid.
En är designad till vår vackra VD Evgeniia och en är till mig som den sluskiga programmeraren. Mer info kommer i separata bloggposter om ni skulle vilja läsa mer om oss. :)

Allting gick ganska smidigt i alla fall, avtal till frakter, betalning, säkerhet på hemsidan och en massa andra nödvändiga saker dök upp i bra tid.
Enkelt, tänkte jag, det här kommer vi att ha uppe på några dagar, en vecka kanske.
Hade jag nu haft detta som min enda syssla så kanske det hade varit lättare, men nu är jag heltidsanställd som programmerare också, så allt med hemsidan fick ta tid på kvällar och helger.

Sedan dök det upp konstiga saker som skulle tittas på, GDPR, Cookie consent, Facebook, Google Analytics. Saker som behövdes byggas redan från början om vi skulle få det bra och inte behöva krångla med en massa avtalsändringar senare.
Fraktkostnaderna behövde fixas, nackdelen med garn är att det inte väger så mycket och eftersom man inte får i hur mycket som helst i ett litet postpaket var jag tvungen att lära mig programmera lite saker i PHP och WordPress för att jag skulle kunna få in någorlunda rimliga frakter.
Vi vill ju inte ta extra betalt för frakten, våra priser bygger på att fraktkostnaderna går i princip på ett ut, så alla fel gör att vi förlorar pengar på frakterna.

Och så dök garn och tillbehör upp, tjohoo!
Nu skulle vi bara få in dem på sidan.
Först var man tvungen att bestämma lite hur allting skulle se ut, hur det skulle vara uppbyggt, vilken info man skulle visa etc.
Därefter så måste man leta upp bilder från tillverkarna, eller i vissa fall ta dem själv. Översätta texten från originalspråket (i vårt fall danska, tyska eller engelska), skriva in alla mått, varianter och sådant så det blir sökbart…
Varje artikel på hemsidan tog totalt sett över en timme att lägga in, troligen längre med all bildbearbetning och sådant vi gjort.

Nu när alla artiklarna är inne och vi äntligen kan öppna så kommer finputsningen av sidan, nya varor, bloggar, nyhetsbrev, stickbeskrivningar etc att fortsätta i oändlighet.
Vissa saker är enkla att göra, andra kommer att ta mer eller mindre tid.

Hittar ni något ni tycker är konstigt, fel eller som inte fungerar som det ska så skicka oss ett meddelande under kontakt så blir vi jättetacksamma!

Mvh.
Andreas Sundgren
“Nörden”

Pysselpandan